Loading...
UTS Central Project Cover
Ph.: © Andy Roberts

UTS Central

Sydney | Australia
Business Area
Exteriors
Brand
Permasteelisa
StatusCompleted
ArchitectFrancis-Jones Morehen Thorp (fjmt)
Ph.: © Andy Roberts
The Concept

The UTS Central project represents a significant component of the broader UTS City Campus master plan. Located on the corner of Broadway and Jones Street, the project redefines the Broadway campus, creating additional connections and further enhancing the student experience of the academic ground. It significantly supports the university’s long-term strategic plan including relevant growth in research while positively contributing to the urban quality of the precinct. The 5-story podium accommodates scholarly reading rooms, learning commons, collaborative classrooms and theaters, and student services, hub/counters, while a 10-level tower houses additional research spaces along with the UTS Blake Library occupying levels 7-to 9. The project is targeting a 5 Star Green Star Design and As-Built rating certified by the Green Building Council of Australia.

 

Gallery
0105
The Project
Scope of Work

The 10-story tower is made up of the mfree-SCCF (Moisture Free, Sustainable, Closed Cavity Façade) system, combined with soffits and ledges that give to the building a "twisting" form.

Technical Details

CLIENT: University of Technology Sydney

ARCHITECT: Francis-Jones Morehen Thorp (fjmt)

CONTRACTOR: Richard Crookes Construction Pty Limited

More Information

Get in contact with us to know more about the project

Related Projects
0154